Търси се ресторантьор, за да оживи зоната около Колодрума

Градът

Дават му близо 3 декара за 10 години за заведение и паркинг

Така на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент

Общината може да помогне с част от инвестицията, обяви кметът

Таня Грозданова

Община Пловдив има нужда от някой кадърен ресторантьор, който да вдъхне живот на поляните около Многофункционална спортна зала, стана ясно днес по време на редовния брифинг на кмета Иван Тотев.   

Управата на града подготвя тръжна процедура за наем на 2,7 дка празен общински терен, който се намира отпред до Колодрума. Парцелът ще бъде предоставен за 10 години на бизнесменът, който даде най-висок наем. Процедурата няма да е нито концесия, нито конкурс, уточни кметът.

Идеята е да се подпомогне целта на общината за оживяване на района и арената. Наемателят ще трябва да построи „построи питейно и хранително заведение с места за паркиране“, каза още градоначалникът. Той припомни намерението на администрацията да изгради пасарелка от сега съществуващия паркинг до този на търговския център от другата страна на булеварда.

Припомняме, че предишното намерение на управата на града бе около залата пространството да бъде озеленено и превърнато в парк, по-късно идеята отпадна и бе обявено, че празното пространство до паркинга също ще се облагороди с цел паркиране, тъй като при пълна зала местата не достигали.

Въпросният имот е отделен от Колодрума и е добре да се намери инвеститор, коментира кметът Иван Тотев. По думите му, общината може да помогне с част от инвестицията. Тотев не конкретизира какво има предвид, но се предполага, че част от инвестираните средства ще бъдат за сметка на наема и/или с изграждане на инфраструктура и облагородяване около и в зоната.

Припомняме, че в специално интервю за Под тепето мениджърът на залата Галина Китена, чийто отговори чакахме 200 дни, обяви, че ОП-то засилване на дългосрочния интерес от страна на заинтересовани лица към ресторанта и търговките площи в мега залата.

Така на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент, освен заведението на веригата Happy на отсрещния паркинг.  

Обявата за търга още не е готова, но заинтересованите бизнесмени може да следят сайта на общината.  

Споделете ни във:

2 коментара за “Търси се ресторантьор, за да оживи зоната около Колодрума

  1. смешно не, ами весело не, ами все по- РАДОСТНО става: “на още ненаетия ресторант в Колодрума му се очертава втори конкурент … Общината може да помогне с част от инвестицията” – а? МОЖЕЛА общината, еха, мощняци! Ама може и да не може, не ли? Ненает ами, то ако на Бузлуджа ИМПЕРИАЛистът тактиса за наша сметка шикозен ресторант сещате ли се колко време иска да банкрутира? “С ЧАСТ” от разноските, а? Колкава част, ма? И защо пак за моя сметка?

  2. ТЪП, но упорит, пловдивският “кмет”. Колкото някой будала ще им плаща концесия за дюкян в подлеза на ЧИФТЕТО = небъдна работа. Така и непотребната скъпа-прескъпа тенекиена “архитектура” по каталози на колодрума дето ни я натресоха нито на МЯСТО, нито на ВРЕМЕ: колкото от подлез обещавам тържествено да не купя нито ИГЛА, толкова и докъм Тенекията да ида за две кебапчета също е сигурно. Мързел. Стоя си в центъра. (СмЕх в залата)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.