Термометърът показва минус 15 градуса днес

Градът

Автобус е закъсал с 20 пътници около пловдивското село Моминско

На 07 януари валежи от сняг ще има в източните райони, които привечер ще спрат. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се понижават, ката минималните ще бъдат в интервала минус 20 – минус 15 градуса, а максималните ще бъдат между минус 9 – минус 4 градуса. На 08 валежите спират и облачността се разкъсва, а вятърът отслабва. Температурите остават много ниски. 

Максималната температура за Пловдив е остане между минус 5 и минус 7 градуса. През нощта температурите ще достигнат до минус 14 градуса.

Към момента, електрозахранването във всички населена места в Област Пловдив е възстановено. По-голямата част от пътищата са  почистени и проходими при зимна обстановка. Въпреки че екипите на АПИ работят непрекъснато по почистването на пътищата в областта, на няколко места по пътя Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово (около село Моминско) има закъсали автомобили. Около Моминско е закъсал и един автобус с около 20 човека. Аварийните екипи работят по тяхното извличане, но преспите и снегонавяването са сериозни и това създава затруднения. За това от АПИ отново предупреждават да не се тръгва на път, особено в посочените райони, защото обстановката е тежка.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.