Таксиджиите блокираха Пловдив

Градът

Градът спря да функционира за 40 минути заради протестно шествие на шофьорите

Те скочиха срещу промените в Закона за местните данъци и такси, които касаят таксиметровите превози. Ако не ни чуят- правим общодържавен протест на бранша, блокираме София, заканиха се те

Пловдив спря да функционира за близо 40 минути днес следобед. Градът бе блокиран от протестно шествие на таксиметровите шофьори, които надуха клаксони по най-оживените булеварди и кръстовища под тепетата в знак на несъгласие срещу промените в Закона за местните данъци и такси, касаещи въвеждането на Данък за таксиметров превоз на пътници. В парламента предстои гласуване на второ четене  на проектозакона, а таксиджиите са категорични, че са твърдо против промените и са готови на крайни действия, ако те бъдат одобрени от Народното събрание. Жълтият поток от автомобили тръгна от стадион Пловдив, спря движението по „Шести септември” кръстовището на Чифте баня, „Цар Борис III Обединител”, Сточна гара. Близо 200 души с возилата си излязоха на протеста и се заканиха, че следващия път ще бъдат повече и на неочаквани места. Днес целият митинг на четири гуми бе стикован с полицията, но другия път може и да не е така, заканиха се шофьорите. Те очакваха пред зала „Чайка” някой от поканите народни представители от Пловдив, но никой от тях не откликна. Искахме да ги питаме що за закон е това и дали държавата става рекетьор на нашия бранш? Ние ли сме най-богата прослойка в обществото, та да трябва да плащаме един милион данъка и такси, питаха те. Таксиметровите шофьори и превозвачите от Пловдив бяха категорични, че ако промените в закона минат, ще бъде организирано общодържавно протестно шествие до столицата, а София ще бъде блокирана за неопределен период от време.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Таксиджиите блокираха Пловдив

  1. БРАВО ОТ КОЯ ПСИХИАТРИЯ ТЕ ИЗПУСНАХА БЕ НЕЧОВЕШКО СЪЗДАНИЕ.ТИ КОЙТО НЕ ПРИЛИЧАШ НА ЧОВЕШКИ ЕКСТРЕМЕНТ СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА СЕЕШ ЗЛОВОНИЕТО СИ .ПРОСТАКО ТАКСИТО НЕ Е ПРЕВОЗ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИ! ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ТИ Е ПЛАТИЛ ЗА ПОВЪРНЯТА КОЯТО СЕ ИЗЛИВА ОТ МЕРСКОТО ТИ СЪЗДАНИЕ ГО ПОМОЛИ ДА ТИ ДАДЕ И ПАРИЧКИ ЗА ТАКСИ!

  2. и 90 % данък им е малко на тея престъпници и затворници!! дайте им 110 % за да мирясат!!Няма друга такава държава с толкова нагли, лъжливи и противни бакшиши!

  3. Тея мазни шкембовци, повечето от които не могат да четат и пишат, лъжливи, нагли хрантутници да искат права и да протестират??

  4. Таксиджиите не са хора, а подчовешки отпадъци!! Никакви права за тея нискочели орки, крадящи и люпещи семки!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.