Състезание по химия за гимназисти организира Химическият факултет на ПУ

Градът Новини

Химическият факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организира състезание – тест по химия за ученици от гимназиален етап на обучение в 11 и 12 клас, съобщиха от висшето училище.

Състезанието ще се проведе в събота, 12 февруари 2022 г., от 10:00 часа в дистанционна форма. Участието е безплатно, като е необходима регистрация на адрес: [email protected] или на телефон 032/ 261 402.

Целта на състезанието е да даде възможност на ученици да изявят своите знания и умения в областта на химията, както и да стимулират увереност при участието им в състезателни прояви. То се състои в решаване на тестови задачи от учебния материал по „Химия и опазване на околната среда” (7-10 клас), което го прави подходящо за ученици, които имат интерес в последващо обучение по химия във висше училище. Включени са 40 тестови задачи с избираем отговор от обща и неорганична химия и органична химия. Продължителността му е 2 астрономически часа. По време на състезанието се разрешава ползването на периодична система.

Проверката и оценяването на писмените работи на участниците се извършва от преподаватели от Химическия факултет непосредствено след приключване на състезанието. Оценяването на задачите се извършва по точкова система като за всеки верен отговор се поставя една точка. Оценката се формира в зависимост от броя на верните отговори по предварително обявени критерии.

С оценката от състезанието желаещите ще могат да участват в класирането за всички бакалавърски специалности на Химическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, които за текущата академична година са:

  • Химия, редовна и задочна форма на обучение;
  • Медицинска химия, редовна форма;
  • Химичен анализ и контрол на качеството, редовна форма;
  • Химия с маркетинг, редовна форма;
  • и педагогическа специалност – Химия и английски език, редовна форма на обучение.

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.