ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Събитието #Първа работа ще се проведе в Лятно кино „Орфей“

Михаил Билалов, Ваня Щерева, Александър Кадиев, Катерина Евро и Керана ще бъдат „гласа на младите“ в Пловдив в кампанията #Първа работа

На 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“ на ул. „Тодор Каблешков“ в Пловдив ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. Михаил Билалов, Ваня Щерева, Александър Кадиев, Катерина Евро и Керана ще бъдат „гласа на младите хора“, които разказват за първите си стъпки на работното място.

В първия етап от кампанията младежите се включиха в литературен конкурс и разказаха за очакванията и препятствията по пътя към професионалната реализация. По време на събитието в Пловдив популярните личности ще вдъхнат живот на творбите на младите хора, но и ще споделят своя личен опит, когато за първи път са си търсили работа.

Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта. Десетки популярни личности се включват в кампанията, за да се превърнат в „гласа на младите хора“ и да дадат по-голяма публичност на предизвикателствата, пред които младежите се изправят в професионалната си реализация.

По време на кампанията по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по Програма „Развитие на човешките ресурси“, които са свързани с „Младежката заетост“ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.

На 30 юли от 18:40 часа пред Лятно кино „Орфей“ е предвиден кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията #Първа работа.

График на събитията от кампанията #Първа работа

Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора;
Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“;
Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;
Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;
Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;
Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;
София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина