Градът

След спешна проверка, започва укрепването на дигите на река Стряма

Започва укрепването на дигите на река Стряма след спешна проверка от страна на институциите днес. Тя бе предизвикана от състоянието на коритото след непрестанните дъждове и основателното притеснение на хората от населените места по течението на реката. Министрите на земеделието и храните и на околната среда и водите Десислава Танева и Ивелина Василева, заместник – министърът в МЗХ Георги Костов, заместник – областният управител Георги Пилев и директорът по сигурността в Областна администрация – Пловдив Валери Баранов, както и кметовете на община Марица и с. Трилистник, Димитър Иванов и Мирчо Петров, направиха инспекция на компрометираните речни диги на река Стряма в района на Трилистник. С времето реката е подкопала речните корита и дигите са ерозирали, което е една от причините за превантивно укрепване.

След като приключи проверката, спешно започна и работата по възстановяването на дигите. Багерите на "Напоителни системи" вече работят, за да се избегнат разливи, които биха могли да застрашат населените места.

В момента няма опасност от наводнение или преливане на река Стряма, но превантивното укрепване е необходимо, за да се избегне аварийна ситуация. Ще биде премахната и растителността в речното корито, за да се осигури проходимостта на реката.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина