Слагат камери с връзка с КАТ на големи булеварди в Пловдив

Градът

Тези ще са за глобяване – освен за превишена скорост, ще следят за нарушители, които преминават на червен светофар

Новината стана ясна в деня, в който от Пътна полиция обявиха, че вече събира глоби и онлайн

Община Пловдив финансира поставянето на камери за засичане на скорост по булеварди като „Санкт Петербург“, „България“ и „Кукленско шосе“. Точните места ще бъдат определени след съгласуване с органите на МВР, а данните от камерите ще бъдат използвани за издаване на наказателни постановления на нарушителите, обяви кметът Иван Тотев.

С цел превенция на пътно-транспортните произшествия и спазване на Закона за движение по пътищата се предвижда освен за превишена скорост, камерите да следят за нарушители, които преминават на червен светофар, обясни той.

Финансирането на проекта ще бъде заложено в бюджета за следващата година и трябва да бъде гласувано от Общинския съвет. Мярката ще бъде приложена през следващата година, като ръководството на полицията същоще посочи места, на които държи да има такива камери.  

Новината стана ясна в деня, от когато глобите към КАТ вече могат да се плащани онлайн. Системата на МВР вече е свързана към платформата ePay.bg, съобщиха от ведомството. Плащането е възможно чрез въвеждане на данните от получения фиш, като глобеният може да плати през профила си или от директната форма с карта VISA или MasterCard.

Информацията за дължимите санкции е достъпна в 2400 офиса на „Изипей” в цялата страна. Проверката става по номера на шофьорската книжка и ЕГН-то на шофьора.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.