Шест екипа на Славчо Атанасов от днес мерят дупките в Пловдив, излизат с доклад до десет дни

Градът

По идея на кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, във връзка с безопасността на движение в града, шест мобилни екипа започват от днес да регистрират и измерват всички дупки на територията на Пловдив. Стартираме тази мащабна акция, в която ще измерим квадратурата на всички дупки по пловдивските улици, защото имаме много оплаквания от пловдивчани. Правим го и защото в мандата си Славчо Атанасов създаде специално общинско звено за спешен ремонт на уличните настилки, което освен, че действаше веднага, работеше и на възможно най-ниските цени, коментира общинският съветник от Патриотичен фронт Илко Илиев. Направете едно елементарно сравнение, тогава ремонтът струваше около 17 лева на квадратен метър, а сега цената варира между 47 и 54 лева на квадратен метър, това е 3 и половина пъти по-скъпо от работата на общинското звено. Единственото вероятно обяснение е в евентуалните комисионни, които се дават на фирмите изпълняващи тези поръчки, допълни още Илиев. За съжаление, първата работа на г-н Тотев беше да ликвидира общинското звено, въпреки, че нееднократно му обяснявахме, че закриването не е в интерес на града. Искаме да покажем тежкия проблем с дупките, който има града и според нас той се задълбочи и разрасна до кошмарни размери точно поради това, че г-н Тотев закри общинското звено за уличните ремонти. Веднага след изборите ние ще възстановим предприятието, това е един от ангажиментите, които Славчо Атанасов пое и смятаме, че в период до две години ще решим този наболял проблем, каза още Илко Илиев. Виждате и отношението на самите пловдивчани към ситуацията, тук един съсед ни каза, че този надпис „Срам за кмета“ се е появил преди близо три години, но ямите си стоят неремонтирани. Начинът да се реши проблемът очевидно не е този, по който г-н Тотев подходи, смята още Илиев. Когато създадохме предприятието, отново измерихме по подобен начин дупките в града, сега ще сравним данните с тогава и ще стане ясно, че ликвидирането на звеното е сериозна грешка на г-н Тотев и премахването му е довело до многократното увеличаване на дупките в града, посочи Илиев.

Решението на администрацията беше нерационално, най-голямото предимство на общинското звено беше, че то работеше целогодишно, а не кампанийно и поддържаше града в добро състояние. Неговото ликвидиране доведе до тежки процедури за обществени поръчки, цените се увеличиха много и се губеше много време в обжалване на самите процедури, коментира и зам.-председателят на Общински съвет – Пловдив Камен Шишманов. Затова е важно да се възстанови общинското предприятие, допълни още той.

Всеки мобилен екип е снабден с ролетка и ще измерва големината на всяка една дупка, обясни общинският съветник Слави Георгиев и показа нагледно как точно ще става измерването. Пред блок 209 на бул. „Шести септември“, той измери дупка с размери 3 метра и 70 сантиметра на два метра и с дълбочина 15 сантиметра, което явно е предизвикало живеещите тук да я маркират с надпис „Срам за кмета“.

Който го написа тоя надпис, браво на него. Трошим си колите непрекъснато, миналата седмица дадох 120 лева за ремонт на предницата, ядосано коментира живеещият в блока Манол Марчев.

До десетина дни екипите ще обиколят Пловдив и ще дадат обобщени данни какъв е общият размер на дупките в града.     

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Шест екипа на Славчо Атанасов от днес мерят дупките в Пловдив, излизат с доклад до десет дни

  1. Големи смешници сте! По-голяма простотия не можахте ли да измислите? Това е несериозно. Един интелигентен човек не би се занимавал с такива глупости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.