Градът

С шоколадови бонбони посрещнаха новината за нова детска площадка в Мараша

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастна жена вчерашния протест на съгражданите си против възстановяването на площадка в центъра на Пловдив

Вчера с бунт, а днес с бонбони, така посрещнаха кмета на „Централен“ Георги Стаменов в квартал Мараша на ул. „Пенчо Славейков“.

Няколко минути след като направи първа копка на нова детска площадка зад блок 29 на ул.“Младежка“ в квартала, Стаменов бе пресрещнат от възрастна жена с две кутии шоколадови бонбони.

За какво черпите, попита я той, а тя отвърна с учудване „Е, как за какво, за това, което правите.“ После разказа, че миналата година от кметството направили спортно игрище в междублоковото пространство, а сега детска площадка.  

Различни хора, различни нрави, така коментира възрастната жена вчерашния протест на съгражданите си против възстановяването на площадка в центъра на Пловдив.

„За разлика от пенсионерите, които вчера не ни позволиха да направим първа копка на детски съоръжения на ул. „Капитан Райчо“, тук ни посрещат с почерпка“, зарадва се Стаменов. Той разказа, че инвестицията е за 50 000 лева и ще е готова до 24 май.

По подобие на вчерашния скандален случай, за изграждането на площадката има събрани 170 подписа от жители на района. На това мястото преди също е имало стари катерушки, които са били премахнати, тъй като не отговарят на европейските изисквания. Новите ще са сертифицирани и на ударопоглъщаща настилка.

Тук също е премахнато старо и болно черничево дърво. Добре, че го махнаха защото заради него имаше много оси, зарадва се майка от съседния блок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина