ГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

С куп събития през цялата година жълто-черната общност отбелязва 110-годишнината на Ботев Пловдив

Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев представиха целогодишна съвкупност от събития, с които най-старият футболен клуб в България ще отбележи своята 110-годишнина.

„И този път ние, феновете, сме единни, разчитаме на подкрепата на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също така срещаме и подкрепа от страна на клуба и мажоритарния собственик Антон Зингаревич, за което им благодарим“, подчертаха представители на Инициативния комитет, в който освен фенове влизат и бележити пловдивчани и ветерани от жълто-черния отбор.

Първото от няколкомесечната поредица събития ще бъде стартирано още през следващата седмица – конкурс за детска рисунка по логичната тема Ботев. Децата ще са разделени в 3 възрастови групи, а крайният срок за предаване на творбите е 15 февруари. Те ще бъдат оценявани от специално жури под председателството на художника Константин Константинов.

Логично най-наситен откъм събития ще е март, когато е и рождената дата на клуба. Второто събитие ще се проведе в периода 03.03. – 15.03. и това ще е фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на Ботев Пловдив.

В периода между 11 и 13 март сдружение ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще организират награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете информирани своевременно.

На 12 март ще бъде направена първата копка на „Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, който ще бъде първият подобен проект, реализиран в спортна база в България. Този парк ще остане за поколения ботевисти като възможност за почитане историята на клуба и възпитание на младите таланти чрез поддръжката и развитието му. Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури и много растителност.

Също през март предстои издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110 годишния юбилей на клуба.

Събитията продължават и през лятото. Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде организиран Детски футболен турнир „Георги Славков – Бенкса“. Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността своевременно.

Отново с мисъл за децата предстои и издаването на специален професионално изработен комикс, който да бъде раздаван безплатно на малките фенове след 15 септември.

В средата на годината предстои огромен концерт, с който ще се отбележи тържественото честване на 110- годишнината в Античния театър.

През есента се предвижда реализирането на документален филм „Легендите на Ботев Пловдив”, посветен на историята на клуба.

В самият край на годината ще се организира пресконференция, на която ще бъде отчетена на дейността на Инициативния комитет и ще бъде обявен конкурс за идеен проект и изработка на паметник на Динко Дерменджиев – Чико, със срок до пролетта на 2023 г.

„ За да наберем общия бюджет на инициативите, стартираме дарителска кампания под мотото „110 хиляди лева за 110 години Ботев Пловдив“. Поставяме си амбициозната цел да съберем половината от тези пари от фенове и спонсори, а за другата половина разчитаме на помощта на клуба”, съобщиха от сдружението.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина