ГрадътНовини

Реконструкцията на Дондуковата градина върви по план

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план. В това се убеди кметът на Пловдив Костадин Димитров, който заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов инспектира строителните дейности по възраждането на най-стария парк под тепетата.

„Три фонтана, водна каскада и Лапидариум ще бъдат част от атракциите в обновената градина“, обясни представителят на фирмата-изпълнител на обекта Михаил Иванов.

За децата ще бъдат изградени две детски площадки от екологични материали. Проектът предвижда още монтирането на близо 60 стълба за парково осветление, както и поставянето на пейки за отдих.

„Нова растителност – дървета, храсти и цветя, ще допълва съществуващата, а алеите се изработват от два вида настилки“, поясни Михаил Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Г-н Кмете, спрете монтажа на бутафорните циментови бордюрчета по ул. “Бетовен! Нали обещавахте при ремонта да се използват само естествени материали! А пловдивчани да забравят вече че за в бъдеще ще могат да паркират по ул. “ Бетовен”, след-като се премахва паркирането от страната на градината!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина