Пуснаха обществената поръчка за стадиона на Ботев

Градът Новини

Теренът ще бъде финансиран от общинския бюджет, като за него ще се пусне отделна поръчка, съобщиха от Община Пловдив

Обществената поръчка за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е пусната на предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки и до две седмици ще бъде обявена на страницата на Община Пловдив и на АОП. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев на срещата с представители на Гражданския съвет за дострояването на стадион “Христо Ботев”.

Срокът, в който ще бъдат подавани оферти след официалното обявяване на поръчката е 30 работни дни, след което комисиите в Община Пловдив ще разгледат получените предложения.  

„Уверявам ви, че ще свършим работата си в най-кратките възможни срокове. Ако участниците са не повече от петима, както бе при пазарното проучване, съм уверен, че работата на комисията ще приключи също в рамките на 40 дни. Но ако офериралите са по-голям брой, срокът може да се удължи, защото това е прецизна и обемна техническа документация, с която трябва да се запознаем обстойно и да подберем най-доброто предложение. Паралелно с избора на изпълнител ще пуснем и поръчките за надзор, за да не се губи време“, увери присъстващите зам.-кметът Райчев.

Той отговори и на въпроси на представителите на Гражданския съвет за дострояването на стадион “Христо Ботев”, сред които бе и този за терена на стадиона, който не е включен в обхвата на поръчката. 

„Теренът ще бъде финансиран от общинския бюджет, като за него ще се пусне отделна поръчка. Тъй като е извършен основен ремонт преди няколко години, ще се направи обследване на дренажната и поливната система, след което ще бъдат подменени амортизираните части и ще се извърши полагането на тревната настилка“, поясни Райчев. Той се ангажира да предаде въпросите на Гражданския съвет към проектанта на арх. Савов и да го покани на следващата среща.

Споделете ни във:

1 коментар за “Пуснаха обществената поръчка за стадиона на Ботев

  1. Държавата на футболния цар. България – единствена в Европа с отворени стадиони по време на засилваща се епидемия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.