ГрадътНовини

Прокуратурата във Варна започна проверка за прехвърлянето на акциите на Пловдивския панаир

Прокуратурата във Варна проверява прехвърлянето на акциите на Пловдивския панаир, след като общинският съвет одобри сделката за 29-те процента от собствеността въпреки настояването на държавата акциите от „Международен панаир Пловдив“ да се върнат на финансовото министерство, съобщи БНТ, цитирани от dnevnik.bg.

Поради това варненската Окръжна прокуратура назначи две проверки. Едната засяга законността и трябва да установи спазена ли е нормативната уредба при вземането на това решение. Втората проверка е дали има извършени нарушения и престъпления от страна на длъжностни лица и кои точно са те.

Ако бъдат открити данни за извършено престъпление от общ характер, ще започне разследване и установяване на виновните, както и евентуалната им наказателна отговорност. В случай че бъдат установени нарушения, решението за апортната сделка ще бъде протестирано пред Административния съд във Варна. Срокът за обжалване е 14 дни.

На 10 декември Общинският съвет във Варна реши акциите на местната администрация в дружеството „Международен панаир Пловдив“ да бъдат апортирани в компанията „Пълдин туринвест“, контролирана от бизнесмена Георги Гергов. Това стана по предложение на кмета на града Иван Портних (ГЕРБ) и с 28 поименни гласа „за“, осигурени от мнозинството на ГЕРБ – СДС в съвета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. БРАВО НА „ПОД ТЕПЕТО“,ЗА ТОВА,ЧЕ ПУБЛИКУВАТ МАТЕРИАЛ ЗА БОРБАТА ЗА ПАНАИРА.“МАРИЦА“ ПОДОЗРИТЕЛНО МЪЛЧИ ПО ТОЗИ ПРОБЛЕМ – НЯМА НИКАКЪВ МАТЕРИАЛ ПО ВЪПРОСА,А ВЪВ ВАРНА СЕ ВОДИ БИТКА ПО ТОЗИ ВЪПРОС.БРАВО“ПОД ТЕПЕТО“!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина