ГрадътИзпод тепетоНовини

Правят жива верига около Альоша

Жива верига и поход на мира в защита на историята и паметниците на България организира БСП в Пловдив.

Шествието е предвидено за 26 март, неделя. Походът ще тръгне от паметника на Васил Левски в подножието на хълм „Бунарджик“ в 16 часа и ще продължи до върха.

Това се случва на фона на поредното заливане с червена боя на паметника на съветската армия в Бургас, също известен като „Альоша“.

Междувременно общинските съветници от групата на „БСП за България“ в СОС внесоха в Областната управа жалба срещу доклада на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската армия. Те връчиха на заместник-областния управител Дарина Николаева още и молба за разрешение за ремонтиране на счупената плоча на монумента.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Всеки кореняк пловдивчанин обича своя град такъв, какъвто е – пълен с история. Не си заслужава гражданска война зариди шайка антибългарски политици.

  2. БКП днес – „Не пипайте историята!“

    БКП вчера – „Ние стоим пред задачата да бъде съставен научен учебник по историята на България. Тая задача е поставена от др. Георги Димитров пред нашите историци и те трябва да считат въпрос на чест за себе си срочно да я изпълнят. Няма съмнение, че в съставянето на този учебник нашите историци-марксисти ще трябва да вземат главно и ръководно участие. Предстои огромна работа по издирване на нови исторически материали, по написване на редица монoграфии, по критиката на буржоазните теории в историческата наука у нас. Предстои огромна работа за марксистко-ленинската подготовка на нашите млади исторически кадри, за преориентирването на значителна част от старите специалисти-историографи. Ние държим курс на използуване старите кадри, на тяхната съвместна работа с младите кадри, а от младите кадри, които ние с всички сили ще поддържаме, искаме да се учат и да се учат, да работят непрекъснато и да овладеят марксистко-ленинския метод, който единствено осигурява действително научно изследване.“ История на България в два тома, Том 1-2, изд. 1954 г.

  3. Това ли е най-важното? Да се руши историята, с това не се променя нищо. Само се доказват очебийни неща… Всичко Мара втасала, само д….то си не вчесала. Глупост след глупост!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина