ГрадътИзпод тепетоНовини

Пловдивски ученици дегустират храната на космонавтите

Пролетният цикъл от програмата под надслов „Авиацията и космонавтиката през погледа на учениците от ОУ „Елин Пелин“ Пловдив ще се проведе на 28.03.2023 г. от 11 часа. Програмата е организирана от ръководството на Българско астронавтическо дружество („БАД“) клон
Пловдив в лицето на неговия председател полк. инж. доц.о.з.Светлозар Асенов и полк. инж. Кънчо Михов от една страна и директора на училището г-жа Татяна Вангелова с учителите Йовка Танчовска и Десислава Еленова от друга.

Мероприятието, което се провежда в навечерието на международния ден на авиацията и космонавтиката – 12 април, ще се състои в сградата на ОУ „Елин Пелин“ Пловдив, ул. Генерал Колев, 42. Ще бъдат изнесени две лекции, първата от доц. Таня Иванова – световноизвестен учен, специалист по разработка на космическа апаратура и създател на космически оранжерии и храни на тема „България – 50 години космическа държава“. След лекцията учениците ще имат възможност да дегустират храни, които ползват космонавтите по време на полети в космоса.

Втората лекция на тема „Космически достижения на България“ ще изнесе проф. Пламен Ангелов от
Института за космически изледвания гр.София и председател на БАД.

На 5 април 2023 г. от 12:30 часа в сградата на училището ще се проведе втората част от шахматния турнир с учениците от 4 „А“ клас под ръководството на шахматния специалист Слави Пейков – участник в шахматен сеанс със световния шампион в този спорт в годините 1969-1972 г. Борис Спаски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина