Пловдив под президентска обсада

Градът

Целият център е затворен за автомобили, десетки полицаи и гардове на НСО охраняват срещата на държавните глави под тепетата

Така изглежда улица "Отец Паисий" без автомобилиПловдив изглежда интересно днес. Целият център на града се е превърнал в пешеходен. Причината е Срещата на президентите от страните от групата „Арайолуш“. Росен Плевнелиев е домакин на 12-ото издание на събитието, което ще се проведе в рамките на два дни, като днес се случва под тепетата. Заради идването на държавните глави на десет държави в града са въведени безпрецедентни мерки за сигурност. Десетки полицаи и гардове на НСО охраняват цялата централна градска част, а достъпът на автомобили е забранен. Движението стига до ул. „Железарска” в Капана. Блокирани са целият Стар град и улица „Отец Паисий”.

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на посещение в Пловдив днес са президентите на Федерална република Германия Йоахим Гаук; на Италианската република Серджо Матарела; на Република Латвия Раймондс Вейонис; на Република Малта Мари-Луис Колейро Прека; на Република Полша Анджей Дуда; на Португалската република Марсело Ребело Де Соуза; на Република Словения Борут Пахор; на Република Унгария Янош Адер и на Република Финландия Саули Нийнистьо.

Президентите ще се срещнат в Етнографския музей следобед. Балабановата къща също е локация от протокола. Вечерята ще е в ресторант Пълдин.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Пловдив под президентска обсада

  1. На днешно време да нямаш кола и да се радваш на задръствания, затворени и разкопани улици, трябва да си изпаднал зад борда мизантроп.

  2. Баси, колко е приятно без автомобили. Дано най-накрая се сетим да забраним всякакво движение и паркиране в центъра – той трябва да принадлежи на пешеходците. Пловдив е достатъчно малък град, за да се паркира извън топ центъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.