Пловдив е пример в контекста на “Зелената сделка” и образованието

Градът Зелен град Новини

Стефан Стоянов представи добрите практики на Webit форум в столицата

Вече има 55 паралелки в 13 училища, които се обучават по модела без хартиени учебници и пособия

В Община Пловдив вече има 55 паралелки в 13 училища, които се обучават по модела 1:1 без хартиени учебници и пособия. Всеки ученик разполага със свое устройство, което му позволява да учи навсякъде и по всяко време. Това разказа по време на участието си в започналия във вторник Webit форум в София зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

Той представи добрите практики в контекста на “Зелена сделка” и образованието. По думите му, така децата още в училище придобиват не само професионални дигитални умения, но и възможност за развиване на критично мислене, работа в екип, анализиране на данни – качества търсени от съвременните работодатели.

Webit форум е най-голямото събитие за технологични, дигитални и бизнес конференции, което се провежда за 12 път и се състои от няколко панела. Начало на форума бе дадено с платформата Powers Summit, която събра представители на парламента, правителството, бизнеса, браншови организации, учени и студенти. Форматът предостави възможност за оперативен диалог, лице в лице, чиято цел беше да се генерира колективна интелигентност, която да спомогне за създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Събитието беше разделено на няколко панела: предприемачество, финтех и киберсигурност, здравеопазване, устойчиво развитие, План за устойчивост, енергия и “зелена сделка” и образование, в който се включи и зам.-кметът Стефан Стоянов. Той бе поканен да представи добрият пример за дигитализация на учебния процес в Пловдив.

„Технологиите са в основата на икономиката на знание, а тя минава през образователната система. България има уникален шанс да трансформира технологично образователния процес, внедрявайки скоростно облачни технологии, и да получи стратегическо предимство за своята икономика“, заяви още Стоянов.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Пловдив е пример в контекста на “Зелената сделка” и образованието

  1. Спрете да го превъзнасяте Чичовият Плужек с авангардното му допотопно МЕНТЕ-SORRY под път и над път.

    Получил командировъчни милият =и пътни, и дневни, и квартирни, а и хонорарче вероятничко= да “представля… пардон, ПРИСЪСТВА, сиреч кибичи, та хайде сега наш’те с микрофоните

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.