Планират нова велоалея, преминаваща през тунела

Градът

Проектират изцяло нова велоалейна мрежа в Пловдив

Общината планира изграждането на изцяло нова велоалейна мрежа в града под тепетата. Това съобщи по-рано днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Той заяви, че тепърва се подготвя проекта за новия път на велосипедистите, който ще обхване няколко улици и булеварда, по които до момента няма изградени велоалеи.

Една от улиците, по които ще бъде изграден път за велосипеди, е „Найчо Цанов“. По булевард „Христо Ботев“ също се планира изграждането на алея, а новите мрежи ще се свързват на кръстовището на „Цар Борис III”  и „Христо Ботев“, което е едно от най-натоварените в крада и преминаването на колелета е изключително трудно.

Приоритет №1 ще е изграждане на велосипедна връзка между Сточна гара и Чифте баня. Новият път за велосипедисти ще преминава през тунела, като се очаква това да улесни много почитателите на двуколките в придвижването им из Пловдив, тъй като велосипедната връзка в центъра на града сега е скъсана. 

Освен изцяло новата мрежа, ще бъдат изградени и допълнителни велоалейни връзки, които ще свържат града от двете страни на реката, а пътищата за велосипедисти ще достигат до бул. „Дунав“.

Планира се новата градска инфраструктура да влезе в бюджета за следващата година. Гласуването за финансиране на проект, който да обедини досегашната велоалейна мрежа и изграждането на нова, ще се случи утре по време на общинското заседание. Ако гласуването мине, започва проектирането на мрежата, а реализацията на проекта ще започне през следващата година.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Планират нова велоалея, преминаваща през тунела

  1. 1. Да се (за)дигнат всичките Градски Паважи, за които в ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ ЗАПАДНО ОТ ПОДУЕНЕ плащат твърда валута (ръчно дялан сиенит)
    2. Калдаръмите – още по-доходни, почти кato дялания камък от „комунистическото“ корито на Марица, обект на „СОЦИАЛИЗирВане“
    3. Да се размаже чернилка по улиците като междуселски шосета. Tри сезона.
    4. Да се премахнат тротоарите и да се забрани пешеходенето =разстрел на място който не велосипедства и КОЛОДРУМи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.