Още търсят кръв за родилката, помогнете!

Градът

Приемат се всички кръвни групи, освен в Пловдив кръв може да се дари и в многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик


Продължава кампанията за кръводаряне в полза на 37-годишната родилка Руска Ангелова, пациентка на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“. Приема се кръв от всички кръвни групи.

Жената страда от рядкото заболяване пароксизмолна нощна хемоглобинурия, което се среща едва при 1-2 души на всеки 1 млн. жители на Земята. Болестта и влошаването на общото състояние на родилката налагат в продължение на дни да й се преливат кръв и кръвни продукти.

Пациентката е в 34-атата седмица от бременността си. В момента в кръвта й не се образуват тромбоцити, а нивата на хемоглобина са много ниски. Лекарите се борят за нейния живот и за този на нероденото й дете. За да запазят и двамата, ще предизвикат раждане, когато състоянието на жената позволи това.

Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза на пациентката Руска Ангелова, която се намира в АГ клиниката на пловдивската университетска болница. Кръводаряването може да стане в часовете от 8:00 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи от
Районния център по трансфузионна хематология на следните телефони: 032 904 450, 032 904 451 и 032 60 26 93.

За пациентката може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, съобщават от Райониня център по трансфузионна хематология.

Персоналът на клиниката и близките на родилката изказват своята благодарност на всички, които днес са дарили кръв, и на всички, които по свое желание ще го направят в следващите дни.

Споделете ни във:

1 thought on “Още търсят кръв за родилката, помогнете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.