Общинският съвет отложи казуса с Тракарт във времето

Градът

Сформира работна група от експерти и един човек от инициативния комитет за спасяване на културния център

След две почивки и над едночасов дебат Общинският съвет на Пловдив отложи във времето „казуса Тракарт“. Съветниците приеха с 48 гласа „за“ предложението на Едуард Сарафян от Кауза Пловдив за създаване на работна група, която трябва да проучи възможността за удължаване концесията и начина на стопанисване на подлез "Археологически".

В експертната група, оглавена от зам.-кмета Розалин Петков, ще влязат още: по един представител на всяка политическа сила в местния парламент, по един представител на нечленуващите в групи, трима представители на Община Пловдив (определени от кмета), представител на Археологическия музей, представител на НИНКН, както и един представител на местната инициатива "Да спасим културен център "Тракарт", внесла подписка в подкрепа на концесионера Жорж Трак Припомняме, че той е депозирал молба за удължаване на срока концесията с 5 години.  

Работната група трябва изработи доклад за възможностите, съобразен с новия Закон за концесиите, който влезе в сила на 15 февруари, но още няма Правилник за прилагането му. Групата трябва да е приключила със задачите си до месец юни, а концесията в сегашния и вид изтича през август.   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.