Нови членове на Управителния съвет на ОФ Пловдив 2019 ще се избират след лятната ваканция

Градът

Консултации с политическите сили не са стартирали, кметът говорил с двама души и те не са отказали

Не било проблем съветът да работи с 5 човека до есента

Редовете във втора точка от предложението на зам.-кмета по култура Александър Държиков, на които трябваше да бъдат вписани имената на нови четирима членове на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ на днешната сесия на местния парламент, останаха празни. Нещо повече, цялата втора част на предложението бе оттеглена от вносителя.  Държиков направи предложението на микрофон в залата на ОбС с обяснението, че трябват още консултации.  

Припомняме, че на днешното си редовно заседание Общински съвет трябваше да  гласува колективната оставка на Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Милена Чакандракова и Любозар Фратев, а за избор на нови членове на техните места в предложението на зам.-кмета Александър Държиков липсваха вписани имена.

По думите на Държиков, разговори за ширококонсенсусни личности, които да запълнят празнината в ръководния орган на Пловдив 2019, не са започнали защото голяма част от  хората, които трябва да участват в тях са в отпуск.

В кулоарите представители на различните политически представени групи в Общинския съвет споделиха, че до момента никой не ги е канил на срещи по този въпрос и не са обсъждани имена, които да заместят подалите колективна оставка Пенка Калинкова, Любозар Фратев, Мариана Чолакова и Милена Чакандракова.

Оставките на четиримата бяха единодушно приети днес с 35 гласа „за“, нито един против и 8 „въздържал се“. Сред гласувалите с въздържал се бяха основно представители на ПФ, Съюз за Пловдив и БСП. Не се състояха никакви дебати по темата.  

„Управителният съвет има кворум и не е проблем засега да работи в този състав, докато предложим нови членове.“  Това бе коментарът на кмета и председател на УС Иван Тотев. Той сподели, че до момента е водил разговори с двама общественици и те не са му отказали да влязат в ръководството на Фондацията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.