Камарата на архитектите организира конкурс за открити обществени пространства в Пловдив

Градът

Камарата на архитектите организира конкурс “Елементи на градския дизайн“ за Пловдив 

Камарата на архитектите в България, заедно с регионална колегия Пловдив за осми път провежда „Архитектурен форум Пловдив“. Като част от форума и във връзка с Пловдив 2019, КАБ РК Пловдив организира архитектурен конкурс „Елементи на градския дизайн – изложбени модули за временни експозиции на открити обществени пространства“. Конкурсът е включен в Културния календар на Пловдив за 2017 година. Предложения се събират до 25.09.2017. 

От КАБ пишат, че във връзка с културните събития, които целогодишно се провеждат в Пловдив и с провеждането на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ нараства необходимостта да се появят модули за временни експозиции на открити обществени пространства. Такава нужда се появява и във връзка с непрекъснатата работа по археологически разкопки и ремонтно-реставрационни дейности по сградите в централната градска част, които трябва да бъдат  адекватно, естетическо и функционално оградени и обезопасени.  

Архитектите отбелязват, че основните изложбени площи, археологически обекти и архитектурни паметници са по и около главната улица на града, където отокът от хора е най-голям и изложбите, които се подреждат в това пространство предизвикват интереса и вниманието на мнозина. Изложбите на открито в Пловдив са елемент от градската култура, а археологическите обекти и архитектурните паметници са основна и непреходна негова гордост. Свързвайки тези два елемента от центъра на града в общ облик и дизайн ще повиши популярността и ще обогати неповторимата културна атмосфера на Пловдив. 

Още по темата вижте в Капана.бг
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.