Градът

Нова тапа на центъра на Пловдив

Улиците „Граф Игнатиев“ и „Павликенска“ са непроходими

Трафикът в града става все по-тежък, а изход от напрегнатата ситуация по пътищата не се вижда. С идеята да избегнат натоварените булеварди, много от шофьорите решават да преминат по малки вътрешноквартални улици, но ситуацията и там не е никак обнадеждаваща.

Улиците „Граф Игнатиев“ и „Павликенска“, които водят към бул. „Цар Борис III“ са почти непроходими в час пик. Опашките там са огромни, а върволицата чакащи коли, желаещи да излязат на „Цар Борис III“ буквално достигна до ул. „Петко Д. Петков“. Всеки ден минавам от тук и ми се налага да чакам 20 минути за тази кратка отсечка, но няма как, коментира един от водачите на леките автомобили. Други шофьори не бяха толкова  търпеливи и звучно изказваха недоволството си, обяснявайки, че нещо трябва да се направи. На въпросът: „Какво смятате, че е решението на проблема?“, никой не успя да отговори.

Живущите в района, от друга страна, са силно притеснени. Тук има детска градина, а колите стават все повече, притесняваме се за децата, коментира възрастна дама, която живее точно срещу детска градина „Малкият принц“. Не карат бързо, внимават хората, но как да предвидиш кога някое детенце може да изскочи на пътя, продължи да обяснява жената.

За щастие, жителите на тази част от Пловдив не са ставали свидетели на произшествия, за което много се радват. Нека шофьорите минават откъдето си искат, стига да бъдат внимателни, призова почти 60-годишният Ангел, който също живее в района.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Страшно става, защото откакто дойде Тотев, само глупости се правят. Стесниха булевардите, сложиха глупави светофари, затвориха ухото при Католическата, но пък извъртяха едно кръгово при водната за чудо и приказ. Да мрънкаме срещу това, че хората имали коли и ги карали, е като да протестираме срещу жегата. Проблемите се решават с правилни комуникационни решения.

  2. Да слязат от колите си малко и да се разходят. Ако св загледате в повечето коли има само шофьор,без пътници. В много семейства има по две коли – на мъжа, на жената, а ако добавим и служебните и става страшно…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина