ГрадътКултураНовини

Нощ на литературата се проведе в „Северен“

Район „Северен“ се включи в 11-та „Нощ на литературата“. Събитието се осъществи със съдействието на НЧ „Проф. Кирил Дженев – 2018“.

Водещ на мероприятието бе Лена Райкова-доброволец.

Пред сцената на парк „Рибница“ 15-годишната ученичка в НГСЕИ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ Никол Ерева прочете откъси от няколко произведения – „Човек в стъкленица“, Александър Прокопиев (Северна Македония); „Да опознаем Италия. Хиляди чудеса“, Джеронимо Стилтън (Италия) и „Междинно кацане“, Матей Хоржава (Чехия).

Младата дама вече осем години се занимава с народни танци в школа „Луди Млади“ към читалището, но много обича литературата и пише стихове в свободното си време.

„Щастлив съм, че район „Северен“ участва в един от най-интересните формати за популяризиране на съвременната европейска литература. Така тя ще достигне до повече хора, които ще се докоснат до творбите на европейски поети и писатели, написани в последните 20 години. С ентусиазъм за първа година се присъединяваме към това ежегодно международно събитие и се надяваме, че именно този формат ще допринесе за появата на нови любители на модерната литература“, сподели кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на мероприятието.

Главни организатори на събитието в България са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Столична община, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина