ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Непълнолетен отива на съд за грабеж с убийство

Непълнолетен ще се изправи пред съда по обвинения за извършен грабеж и убийство край село Скутаре. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.Ч., на 17 г. за това, че на 10 септември 2023 г. в местността „Голям гьол“ е отнел 60 лева от Ж.П., на 64 г. Тойе употребил за това сила и грабежът е придружен с тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно разстройство на здравето, опасно за живота, и средна телесна повреда, довела до смъртта на жертвата на 13 септември.

Пострадалият Ж.П. работел в овцеферма в с. Скутаре. 17-годишният живеел в селото и си търсел работа. На 10 септември 2023 г. той се движел със свой приятел из селото с микробус. Когато преминали покрай овцефермата, видели Ж.П., седнал на тревата, до близкия сеновал. С.Ч. слязъл от колата, приближил се към него и му поискал пари. Ж.П. отказал, след което С.Ч. се надвесил над него и пребъркал джобовете му, като взел 60 лева. Той поискал още пари, но не получил и бутнал пострадалия на земята, като започнал да го рита с крака по тялото. Малко по-късно го оставил на мястото и се качил на микробуса.

Три дни по-късно мъж, който отивал на работа, забелязал край пътя тялото на пострадалия. Бил е подаден сигнал на тел. 112, като пристигналите на място медицински екипи установили, смъртта на Ж.П. Според заключението на съдебномедицинската експертиза смъртта на мъжа е настъпила от травматичните увреждания, причинени от С.Ч.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина