Младежи от България и Северна Македония ще рисуват заедно в центъра на Пловдив

Градът Култура Новини

Събитието е част от стратегията на Фондация Българска Памет и д-р Милен Врабевски за сближаване на децата от двете страни на границата

Младежи от България и Северна Македония ще рисуват заедно в центъра на Пловдив. Събитието се организира от Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“- Битоля. Детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“ ще се открие на 30 юни, в 10:30 ч. на Гребния канал.

„Малък Монмартър“ е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие „Свети Кирил и Методий“ в Битоля, което за пръв път ще се проведе извън границите на РС Македония по покана на основателя и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“ рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“ е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.