Медицинският откри мултинационална учебна година

Градът

Британски, германски, италиански, американски, гръцки и турски първокурсници прекрачиха прага на МУ

Студенти от общо 36 държави вече учат във ВУЗ-а

Хиляда първокурсници в Медицинския университет напълниха аудиториите в престижното висше училище тази сутрин със старта на учебната година. На церемонията днес МУ бе като оазис на мултинационалността. Никога първия учебен ден в Медицинския не е бил по-колоритен. Традиционните вече гръцки и турски студенти бяха обградени от десетки нови свой колеги от Великобритания, Германия, Италия, Щатите- общо 36 държави. Звучеше всякаква реч, а пъстротата изненада приятно дори самите преподаватели, дошли за старта на 69-ата учебна година в МУ. Там от днес ще учат 160 младежи от Острова, покрай партньорството на нашия ВУЗ с английския образователен център Student world.

1000 първокурсници ще се присъединят към другите 4 хиляди студенти на  университета. Те ще бъдат обучавани от 720 преподаватели. Като учебно заведение сме прехвърлили националните рамки, огледа колорита на залата ректорът на МУ Стефан Костянев. На откриването присъства цялото академично ръководство, много бележити доктори, директорът на Университетска болница проф. Карен Джамбазов. В обръщението си към първокурсниците проф. Костянев информира, че до края на годината те ще имат шанса да ползват супер модерен спортен университетски комплекс. Не мога да ви обещая, че няма да ви пишем двойки на изпитите. Мисията ни е не само да обучаваме, а да създаваме лидери, каза пред студентите ректорът.

За специалността Медицина, където е и най-силното чуждоезично присъствие, началото на учебната година бе обявено на английски.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.