Маскирани румънци ограбиха свои сънародници в село Строево

Градът Криминале Новини
полицейска линия

За броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкриха извършители на дързък грабеж.

Към 4 ч. на 17 юни в РУ-Труд постъпило обаждане от жител на Строево – пред адреса му двама румънски граждани били ограбени, след нанесен им побой. Сформираният незабавно екип от разследващи от районното управление и от отдел „Криминална полиция“ предприел необходимите действия за изясняване на фактите и обстоятелствата около сигнала.

В рамките на разследването те установили, че потърпевшите пристигнали в страната с намерение да купуват череши, за кратко спрели за отдих с товарния си автомобил в с. Строево. Докато бил в багажното отделение, единият от тях бил нападнат от двама маскирани, които го привели в безпомощно състояние и му отнели чантичка с 8500 евро и 9000 леи, след което се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалият бил транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ.

По „горещи следи“ разследващите достигнали до информацията, че нападателите – двама мъже и жена – на 34 години от Румъния, се придвижвали с лек автомобил с немска регистрация. Късно предната вечер колата влязла у нас през ГКПП – Русе „Дунав мост“ и пак от там преминала в Румъния рано сутринта, веднага след грабежа. Последвало обявяването им за издирване и в резултат на активната намеса и съдействие на служители от ДМОС, още същия ден те били задържани от местните власти. Жената е разпитана като свидетел и освободена. В рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 199 ал.1 т.3 вр. чл. 198 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НК Окръжна прокуратура – Пловдив е издала европейска заповед за арест за двамата мъже.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.