ГрадътКварталиНовини

Малките радости: Светнаха отново два подлеза в Източен

Ново LED осветление е монтирано в пешеходния подлеза на бул. „Цариградско шосе“, в близост до сградата на администрацията на район „Източен“. Това ще осигури безопасност на преминаващите.

Светлодиодните лампи са енергийно ефективни и консумират от около 5 до 8 пъти по-малко електроенергия. Припомняме, че предходното осветление бе унищожено в резултат на вандалски акт, а камерите за видеонаблюдение бяха изпочупени.

Безопасен за преминаване е и подлезът до Централни гробища, където осветлението също е подменено.

Надяваме се съвместно с VI-то РУ на МВР да го опазим, за да може минаващите да бъдат спокойни за своята сигурност“, заяви кметът на район „Източен“ Иван Стоянов. 

Амбициите му са в бюджета за 2023 година да бъдат предвидени средства и за другите подлези по продължението на бул. „Цариградско шосе“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Големи радости, няма що! Толкова е мръсно в тези подлези, че посмъртно няма да мина оттам. Най-редовно ги използват за тоалетни, а се чистят сигурно веднъж годишно. Стъпалата са изпочупени, рампи за колички няма. Ремонтира същите тези подлези преди няколко години и скоро след това лампите бяха изпочупени, а от общината се оправдаваха, че нямали пари. Ако ще „светват“ само веднъж на 4 години, в края на мандата и преди избори, по-добре изобщо да ги няма. Да не говорим, че тъй или иначе са си опасни, защото няма голям поток от хора, а са доста дълги и за сам човек си е изпитание да ги премине. Кметът да не се хвали, ами да види как кварталът потъна в боклуци по времето на неговото кметуване.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина