Красива гледка: Опашки за книги на центъра

Градът

Хората искат да четат, но не всички могат да си позволят това удоволствие

Изключително красива гледка пъстри очите на минувачите по центъра на града от сутринта. Опашки за книги се вият пред павилионите от фестивала „Пловдив чете” край Централна поща. В Алеята на книгата участват рекордните 37 издателства, които предлагат четивата си с отстъпка в рамките на следващите 6 фестивални дни. Хората искат да четат и го правят, за щастие. Много хора купуват, но други само гледат и докосват страниците на книгите. За жалост не са малко тези, които искат да четат, треперят пред книгата, но не могат да си я позволят, констатира пред наш репортер млада дама от един от павилионите.

Купува се всичко. От съвременна проза и класика, през поезия, до исторически и специализирани издания. Много се търсят и детските четива, допълни книгопродавец от едно от издателствата, базирани в „Алеята на книгата”.

Споделете ни във:

1 thought on “Красива гледка: Опашки за книги на центъра

  1. Не е вярно, че хората не могат да си позволят книги! Въпрос на приоритети и умствена нагласа. Защо тогава могат да си позволят да плащат всеки месец такса за телевизия, да си замърсяват съзнанието?! Докато народа не промени начина си на мислене, ще живее живот в едно измерение на незадоволително съществуване, ден за ден, без реална насоченост към щастие и самоосъществяване !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.