Комплексът за социални услуги в Пловдив стана на 15 години

Градът Новини

По случай годишнината бяха отличени ключови партньори за дългогодишната им подкрепа за децата и семействата

Никола  Михайлов, стажант

Над 6000 деца и техните семейства са получили подкрепа в тежък за тях момент в Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС)  в Пловдив. Това стана ясно на церемония в двора на археологически комплекс „Малка базилика“, където бе отбелязана петнайсетгодишнината на Комплекса. Събитието откри директорът на комплекса Недка Петрова.

„За последните 5 години броят на децата и семействата, които екипите на Комплекса са подкрепили е над 2000, което включва както индивидуална подкрепа, така и подкрепа в групови форми – обучителни курсове в училищата, летни занимания и други.“

Присъстваха много гости, сред които ззаместник-кметът по „Европейски политики и социални дейности“ инж. Анести Тимчев, който похвали социалните работници от комплекса за това, че вече 15 години отделят от своето време, за да се грижат за бъдещето и да помагат на хората.

„Ежедневно се срещам с хора, които дават цялата си вътрешна енергия, за да помагат на други хората.“

Беше похвалено и развитието на самия комплекс. През 2013 година, екипът се е състоял от 40 човека и 3 центъра. Към днешна дата, служителите вече са 65, а центровете 6 – разположени в пет сгради, като служителите са мотивирани да се развиват все повече и повече.

По думите на Тимчев, социалните работници са два пъти хора – не само носят собствените си проблеми и рани в себе си, но и се нагърбват с тежките съдби на други, изпаднали в затруднено положение.

По случай годишнината, бяха раздадени плакети и благодарствени адреси на 15 важни за комплекса партньори. Сред тях бяха Дирекция „Социално подпомагане“, представена от Вероника Баяндурян, Национален алианс за социална отговорност (НАСО), педагогическият факултет на ПУ, УМБАЛ „Свети Георги“, председателя на Районен съд Пловдив, Районна прокуратура, Областна дирекция на МВР и други организации, без които КСУДС не би могъл да помага на хората в нужда. Плакетите връчиха сегашният ресорен зам.-кмет Тимчев и предшественикът му, който сега е зам.-кмет по „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков.

В началото и в края на събитието за доброто настроение на празника се погрижиха  музикантите от Биг Бенд Пловдив, с ръководител Николай Георгиев.

Гостите имаха възможност да разгледат Археологически комплекс Малка базилика.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.