ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Концерт събира дарения за финансово мотивиране на медици да остават в България

Благотворителен концерт на любими български изпълнители ще бъде официалното празненство по случай учредяването на фондация „Млади медици за България“ /ФММБ/. Управителният съвет на фондацията и нейният председател д-р Динко Младенов канят всички, които са съпричастни на каузата за финансово мотивиране на младите специалисти да останат да работят в родината, да посетят събитието на 22 септември в зала С.И.Л.А.

Водещ на тържеството е актьорът Николай Сотиров, присъстващите ще могат повече от час да се наслаждават на изпълненията на емблематичните Васил Петров, Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Живко Петров квартет, Йордан Тоновски квартет и др.
Организаторите ще са благодарни, ако вместо с подаръци и цветя, хората подкрепят благородните цели на фондацията финансово – на място или чрез банкова сметка: Фондация „Млади медици за България“, Банкова сметка: BG31UBBS80021098963140, Банка – ОББ.

На официалното откриване на ФММБ на 22 септември са поканени представители на местната и държавната власт, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа, дипломати, депутати, неправителствени организации, представители на бизнес и културен елит. В церемонията ще се включат част от първите бенефициенти на фондацията.

Като начало фондация „Млади медици за България“ ще подпомага с половин основна заплата на млад лекар на месец специалисти на възраст до 35 години, учещи и/или работещи вече медицина, дентална медицина, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене. Първите 25 бенефициента ще получат ежемесечна финансова подкрепа от по 500 лв. още от октомври 2020 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина