Комедии от Италия, Испания и Албания в програмата на КЕФФ Пловдив 2021 тази вечер

Градът Култура Новини

КЕФФ Пловдив 2021 ще представи в третия си фестивален ден /6ти юли/ още три горещи комедии от Европейския филмов афиш.

Стилното и забавно заглавие от Албания „МАО ДЗЕДУН“ обещава да рзсмее зрителите от 19:00 часа в LUCKY Дом на киното. Филмът проследява историята на ромско семейство, заселило се в малък албански град през 70-те години, в епохата на комунизма. Раждането на деветото дете в семейството ще разбуни духовете не само в родината, а и в далечен Китай, защото то носи името…Мао Дзедун.

От 21:00 часа в LUCKY Дом на киното зрителите ще могат да гледат и гласуват за испанското заглавие в конкурсната програма – „СВАТБАТА НА РОЗА“. Сюжетът ни запознава с Роза- дизайнерка на костюми за филмови продукции, на която се налага постоянно да се занимава и с дисфункционалното си семейство. Докато един ден нещата стават нетърпими и тя решава да зареже всичко и… да се ожени за себе си.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Прожекцията на открито в лятно Орфей от 21.30 ч. е на италианската комедия „ТРИ ПЕРФЕКТНИ ДЪЩЕРИ“. Забавната история на трима бащи, недоволни от любовните връзки на своите дъщери: Валентина, изоставила приятеля си Карло пред олтара, за да бъде с истинската си любов – друго момиче; Сара, която е сгодена за много по-възрастен от нея женкар и Марта, която си пада по рапър. Тримата бащи решават да обединят сили, за да прекратят тези връзки. …Но дали плановете им ще успеят?!

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино „Орфей“.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.