ГрадътНовини

Иван Костов представя в Пловдив новата си книга

Министър-председателят на България (1997-2001 г.) Иван Костов идва утре, 03 ноември, в Пловдив. Поканата е от читатели, а разговорът ще е посветен на новата му книга – “Политиката отвътре”. Премиерата ѝ в София бе в края на септември.

„Политиката отвътре“ излиза три години след първата книга на Иван Костов „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Сега бившият премиер продължава диалога за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България. Описва преживян и споделен опит на държавник – без да пести и политическите грешки, и верните решения, върнали страната ни в общността на европейските държави.

„За мен големият въпрос е кога ще се сплоти демократичната общност, гражданското общество – и то неговата авангардна част – така че да е в състояние да поведе другите. Защото е очевидна истината, че когато вътре в тази общност има противоречия и разделение, цялата ѝ енергия угасва в самата нея. Книгата е просто една покана това нещо да се случи“, споделя Костов.

Срещата на Иван Костов с читатели и представяне на „Политиката отвътре“ в Пловдив е на 3 ноември от 18 часа в зала “Съедиение” на Регионалния исторически музей (пл. „Съединение“ 1, 4000 Център, Пловдив).

Книгата ще представи журналистът Руси Чернев. Входът е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Ив.Костов нанесе най голямата беда на пенсионерите.Годината 1997 влезе като задължителна при изчисляване на пенсиите,когато заплатите бяха 20 долара.Има началството да се показва пред пенсионерите.Срам и позор!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина