„Искаме ваканция“, скандираха ученици в Кършияка, виждайки кмета

Градът

Табло във фоайето на СУ "Хр. Г. Данов" в Пловдив, където се разгира случката

Без дървена ваканция в Пловдив, каза Тотев

Даже издателят Манол Пейков похвали ОП „Чистота“

Тийнейджъри от СУ „Христо Г. Данов“ в пловдивския район „Северен“ директно си поискаха дървена ваканция от кмета на Пловдив Иван Тотев. Те го видяха заедно със зам.-кмета по образование Стефан Стоянов, шефката на ресорната общински отдел Донка Щилянова и райкмета Ральо Ралев в училищния коридор по време на междучасие и започнаха да сканират „Искаме ваканция!“. Общинарите бяха на демонстрационен урок по програмиране за третокласници в школото, когато това се случи.

Децата не изчакаха отговора на градоначалника и избягаха на двора, като го оставиха да говори пред медиите. Кметът се усмихна и обяви, че дървена ваканция няма да има. Той припомни, че пловдивските ученици имаха наскоро доста дълга ваканция заради грипа и поясни, че температурите в града през деня не са минусови. Улиците се чистят редовно и училищата са много добре отоплени.  „До сутринта мислех, че в Пловдив може да има дървена ваканция, но… Видях състоянието на улиците и след това вече стана ясно, че не може да има. Утре се очакват големи минусови температури, но в неучебно време – рано сутринта около 4-5 часа!“

После сподели, че е видял статуса на издателя Манол Пейков във Фейсбук, който е постнал следното:

Повечето основни артерии в Пловдив са почистени старателно и качествено. (Булевард Марица-север не е изчистен и преминаването по него си беше истинско предизвикателство. Но останалата част от пътешествието ми до работа беше приятна и безпроблемна.)

За да не си помислите, че само дебна за поводи да попържам кмета. Хубавите неща трябва да се казват. Дори когато ни се струват напълно естествени. В тази държава нищо не бива да се приема за даденост.“

Иван Тотев сподели, че му е станало приятно от написаното, защото служителите на „Чистота“ са на вахта без почивка в снега.

„Няма да нарушаваме учебния процес.Да се стягат всички да учат през следващите два дни!”, отсече той.

Е, сега учениците на кого да се сърдят, че няма да има ваканция?

Споделете ни във:

1 thought on “„Искаме ваканция“, скандираха ученици в Кършияка, виждайки кмета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.