Еврокомисарят Никола Шмит в Пловдив

Градът Новини
Пловдив

На 20 юни (понеделник) комисар Шмит ще участва в Пловдив в откриването на 10-то издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика

На 20 и 21 юни европейският комисар за работните места и социалните права Никола Шмит ще бъде на посещение в България. Той ще участва в откриването на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Никола Шмит ще посети два социални проекта, реализирани с европейско финансиране – социално предприятие за хора с увреждания и общностен център за деца и семейства от уязвими социални групи.

В 15:00 ч. комисарят Шмит и министър Гьоков ще дадат брифинг за медиите при посещението на социалното предприятие за изработка на сувенири на адрес бул. „Цариградско шосе“ №102 в Пловдив.

На 21 юни (вторник) Никола Шмит ще проведе срещи със заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, с министъра на образованието и науката Николай Денков, с представители на ресорните парламентарни комисии (по въпросите на ЕС, труда, социалната и демографската политика, образованието и науката, по въпросите на децата, младежта и спорта), както и със социалните партньори и неправителствения сектор.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.