КултураНовини

Пловдив чете – Програмата за 19-ти юни

Литературният фестивал Пловдив чете продължава. Вижте програмта:

19 юни (неделя)

15:00 I Bee Bop Café (ул. „У. Гладстон“ 1)

Издателство Ерго:

Представяне на „Мопсът на Вазов”, книга с кратки прози от Владислав Христов

Модератор: Силвия Димитрова

16:00 I Bee Bop Café (ул. „У. Гладстон“ 1)

Поли Муканова представя „Сизиф дали е бил щастлив?“

Модератор: Цветелина Драганова

17:00 I Културен център „Тракарт“ (подлез „Археологически“)

Издателство „СофтПрес“:

Разговор с Виктория Бешлийска за романа „Глина“ и проекта „Словник“, вдъхновен от „Глина“ и блога „По дирите на думите“. Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.

19:00 I artnewscafe (ул. „Отец Паисий“ 38)

Галерия „Сариева“:

Представяне на ретроспективния каталог на Лъчезар Бояджиев „Ремонт в света на образите“ от Яра Бубнова – директор на Националната галерия в София.

Литературен кът ● Срещи на открито ● Читалня

Локация: площад „Централен“ на Алея на книгата

19 юни, неделя
11:00 I Всички си имат книга любима по Джулия Доналдсън и Мария Донева. Четем най-новите римувани приказки „Чарли си има книга любима“ и „Най-елегантният гигант в града“ („Издателство Жанет 45“)

17:30 I Среща с Кристина Тужарова и представяне на книгата „За Майстора на цветовете“, посветена на художника Владимир Димитров-Майстора. Книгата има за цел не само да запознае малките любители на изкуството с живота му, но да ги вдъхнови да рисуват, да обичат природата, да пътешестват и да се научaт да виждат цветовете през неговите очи. Книгата е част от поредица за българските художници.

Ателие за деца – ще рисуваме, ще научим повече за живота и работата на Владимир Димитров-Майстора и ще се забавляваме. Подходяща за малки и големи любители на изкуството!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина