EVN Топлофикация изгражда 1200 метра нова мрежа в Пловдив

Градът Изпод тепето Новини

Новите топлопроводи ще се полагат в райони Централен и Източен

През лятото на 2021 г. EVN Топлофикация ще извърши инвестиционни и ремонтни дейности по топлопреносната мрежа, както и присъединявания на нови обекти. Повече от 30 обекта са предвидени в плана за присъединявания, рехабилитация на трасета и ремонти на съоръжения, съобщават от компанията.

EVN Топлофикация стартира от 15 юли голям проект за нов топлопровод по ул. „ген. Радко Димитриев“ – от бул. „Освобождение“ до ул. “Лев Толстой“. Проектът ще се изпълнява на етапи, като първия етап стартира в участък от бул. „Освобождение“ до военно поделение 46690. Не се налага затваряне на участъци за движение. Oбщата дължина на новата мрежа е 1000 метра.

Същевременно нови присъединителни топлопроводи ще се изграждат по ул. „Иларион Макариополски“ и ул.“Антон Тайнер“ в район Централен. С близо 200 метра нова мрежа EVN Топлофикация  осигурява топлозахранване на новостроящи се жилищни комплекси в района. Строително-монтажните работи ще се извършват до края на август 2021 г. и налагат пълно затваряне за движение на участъка от ул. „Иларион Макариополски“, намиращ се между ул. „Антон Тайнер“ и ул. “Maрин Дринов“. Цялостното възстановяване на пътната настилка ще се осъществява от община Пловдив.

Проектите са съгласувани с общинските власти и се изпълняват на база одобрена работна  документация. EVN Топлофикация ще предприеме всички мерки за възможно по-бързотo приключване на проектите.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.