Демонстративният отбор на World Taekwondo пристига в Пловдив

Градът Култура Новини
World Taekwondo

Поводът са историческите две световни първенства по таекуондо

За първи път две световни първенства се състоят на едно и също място в една година, това са Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големият световен форум в таекуондо – Генералната асамблея на World Taekwondo.

Специално за жителите и гостите на Пловдив демонстративният отбор на World Taekwondo ще гостува на Античния театър на 3 август от 20 ч. Входът е свободен, а публиката ще има възможност да се наслади на магията на източното бойно изкуство, популярно в цял свят.

Най-запалените привърженици на таекуондото ще могат да се снимат с отбора, който пътува из целия свят и удивлява зрителите с уникалните си изпълнения.

От 28 юли до 7 август 2022 г. София ще е домакин на най-важните и чакани турнири в света на таекуондото. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската титла, а демонстративният отбор на World Taekwondo ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по откриване на 02 август от 17.30 ч. в зала Арена Армеец.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.