Деца играят на футболен турнир с благотворителна кауза

Градът Изпод тепето Новини Спортен Пловдив

Поредната футболна емоция за деца ще се проведе в нашия град. След броени часове стартира второто издание на турнира LION SUMMER CUP СВЕТОМАРКЕТ2021. Надпревара ще се състои на терените на Младежки спортен център,а участие в него ще вземат деца родени 2013 и 2014г.

Откриването ще започне в 8.45ч., а мачовете ще се изиграят в събота и неделя 28 и 29 август, от 9 до 12.30ч.  12-те участващи отбора са разпределени в 3 групи по 4, а по традиция за цялостния жребий беше поканен треньор извън школата на Лион2017. С присъствие и съдействие треньорът от школата на Пловдив Сити – Димитър Станков отборите бяха изтеглени в съответните групи,а след това и подробния график на мачове.

Турнирът е изключително акцентиран върху каузата „Заедно за Божко“. Организаторите от Лион2017 вярват, че с обща помощ, в едно с всички участващи отбори,техни родители и фенове,както и много отговорни към благородната кауза хора ще успеят всички заедно да допринесат за набиране на необходимите средства,с които ще се подпомогне за малкия Божидар Попов и неговото семейство да имат реалната възможност за лечение и възстановяване на 5-годишното дете.

„ Вярваме че с обща помощ и инициативност добротата отново ще надделее! Както и досега ФК Лион 2017 не може и не остава безразличен към човешката съдба. Нека вдъхнем надежда на Божидар и неговото семейство, че не са сами и да не губят вяра, че ще успеят да се справят с трудните моменти. Наред с футболното мероприятие те ще се опитаме да подпомогнем на 5- годишния малчуган, който сега има неотложна нужда от нас. На място ще имате възможност да се включите в нашата благотворителна кауза и да помогнем на прекрасния Божидар, който е с аутизъм и за който има надежда за пълно възстановяване. Клиника в Украйна прави вливки на стволови клетки. Една скъпоструваща терапия, която дава огромни шансове на това прекрасно момче, да има своето незабравимо детство. Една вливка е в размер на 20 000лв, а при него ще са необходими около 4 вливания. Сумата е непосилна за семейството, затова ние от ФК Лион 2017, като социално ангажиран клуб, протягаме ръка за помощ и се надяваме да успеем да помогнем на Божидар, защото искрено вярваме, че всяко едно дете заслужава да има пълноценно детство. Нека заедно покажем, че можем да случваме чудеса”, призовават организаторите на турнира.

Всеки, който желае, може да помогне финансово на Божидар и неговото семейство, като дари средства по време на двата дни от турнира в специално обособени кутии или по посочената банкова сметка: Божидар Василев Попов УниКредит Булбанк IBAN BG95UNCR70001524168866 BIC UNCRBGSF

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.