ГрадътНовиниСпорт

ЦСКА-София иска да ползва стадион „Ботев“ за евротурнирите

Отборът на ЦСКА-София е изявил желание да използва стадион „Христо Ботев“ в Пловдив като алтернативен вариант за домакинските им срещи при евентуално участие в Европейските клубни турнири. Това обаче не бе посрещнато добре от футболния клуб, докато самата местна власт – собственик на съоръжението – е подкрепила идеята.

От ЦСКА-София са заявили стадиона като алтернативен вариант, ако Националният стадион не може да бъде използват – изискването от УЕФА е всеки отбор да заяви поне два възможни стадиона.

От „Ботев“ Пловдив обаче са заявили, че не са съгласни с това, че са прескочени в комуникацията. „Изненадани сме, че никой не ни потърси по този казус“, пишат от жълто-черния клуб, добавяйки, че подкрепят всяко участие на българските клубове в Европа, са разочаровани, че никой не е потърсил тяхното мнение по този въпрос.

От Община Пловдив са отговорили на ЦСКА-София, че не възразяват срещу идеята „армейците“ да играят на „Христо Ботев“, но с уговорката, че стадионът все още е лицензиран само за мачове, организирани от Българския футболен съюз и всички изисквания за УЕФА лиценз още не са покрити.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина