ГрадътНовиниТемида

Център за безплатни правни консултации отвори врати в Пловдив

Към Адвокатска колегия – Пловдив отвори врати нов Регионален център за консултиране. Същият се намира в емблематичния дом „Васил Левски“ на първия етаж, в стая №17А. 

В него Адвокати от колегията ще дежурят на ротационен принцип и ще предоставят безплатни правни консултации на жертви на домашно насилие и на лица с доходи, под прага на бедност. При необходимост ще се подготвят документи за завеждане на дела и ще се осъществява и процесуално предствавителство. Центърът ще бъде особено полезен за жертвите на домашно насилие, тъй като със съдействието на адвокатите, пострадалите лица ще получават от съда заповед за незабавна защита в рамките на 24 часа. На интернет страницата на колегията ще бъдат обявявани дежурните за конкретната седмицата юристи. 

На откриването присъстваха председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Елена Чернева-Маркова – зам. Омбудсман на РБ, Жени Павлова – зам.кмет на Община Пловдив, Тони Стойчева – кмет на район Западен, Гергана Гатова – зам. кмет Район Централен, Иво Христев – зам. Кмет Район Тракия, Марияна Шотева – председател Административен съд Пловдив, Николинка Цветкова – зам. председател Окръжен съд Пловдив Диляна Славова – зам. председател на Районен съд Пловдив и Даниела Дончева – Декан на юридически факултет на Пловдивския университет. 

Лентата беше прерязана от председателя на Адвокатска колегия Пловдив Георги Баев и председателя на Националното бюро за правна помощ –  г-жа Наталия Илиева.

Центърът е втори за Пловдивска област. Първият е открит в края на 2022 година в Асеновград и работи изключително успешно за лицата, пострадали от домашно насилие. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина