Безплатни консултации за реставрация на сгради-паметници на културата

Градът Култура Новини

Екип от експерти на Старинен Пловдив разяснява условията на програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“ през уикенда

Всички, които се интересуват от програмата могат да зададат своите въпроси в Управлението от 10.00 до 14.00 часа

Този уикенд – 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00 до 14.00 часа в управлението на ОИ “Старинен Пловдив“ на ул.“Константин Стоилов“№50, екип от експерти ще дава безплатни консултации по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“. По тази програма ще се финансират инициативи по консервацията и реставрацията на фасади и художествени елементи на сгради, частна собственостнаходящи се на територията на АИР „Старинен Пловдив“.

Общият размер на финансов ресурс за 2022г, гласуван от Общински съвет е 60 000лв. По програмата на конкурсен принцип ще се одобряват и финансират дейности, касаещи недвижими имоти, намиращи се на територията на АИР „Старинен Пловдив“, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за консервация и реставрация на фасади и художествени елементи на обекти и тяхното съгласуване от Министерство на културата, вкл. се финансират и разходи/ административни такси/ за съгласуване на проекта в съответствие със Закона за културното наследство. Максималната сума, за която може да кандидатства едно лице, собственик на недвижим имот, е 10 000лв.

В посочените два дни – 11 и 12 юни, екипът ще разяснява условията на програмата, ще отговаря на въпроси и ще дава консултации на заинтересовани лица, които възнамеряват да кандидатстват или вече са започнали да подготвят документи по програмата.

Припомняме, че документи се приемат в срок до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив“, ул.“Константин Стоилов“№50, всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч. Те могат да се подават и по електронен път на адрес: [email protected] , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране ФЛ или ЮЛ.

Наборът от необходимите за кандидатстване по Програмата документи са под формата на приложение към програмата, която е публикувана на сайта на ОИ “Старинен Пловдив“: http://oldplovdiv.bg/

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.