ГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

„Аржентина, 1895“ и „Империя на светлината“ с Оливия Колман в следващите дни на СФФ в Пловдив

Едно от най-награждаваните фестивални заглавия на годината „Аржентина, 1985“ пристига в LUCKY Дом на киното в рамките на София филм фест в Пловдив в петъчната вечер.

Историческата драма пресъздава съдебния процес срещу представители на военната хунта, ръководила диктатурата в Аржентина. Филмът бе отличен на множество фестивали, като взе наградата на филмовите критици ФИПРЕССИ във Венеция, призове за най-добър филм в Сан Себастиян и „Златен глобус“ за най-добър чуждоезичен филм, както и номинация за Оскар в идентичната категория. Прожекцията е в петък вечер, 24 март, от 18:30 часа.

Съботният ден също предлага вълнуваща програма. В 17 часа може да гледаме документалния филм „Йонас Дайхман – да преминеш границата“. Култовият триатлонец тръгва на околосветско пътешествие намирайки приятели бегачи, колоездачи и плувци по всички краища на планетата.

Късният филм е дългоочакваният „Империя на светлината“ на носителя на Оскар Сам Мендес. Във филма, получил куп положителни отзиви от критиката ще видим Оливия Колман като управител на киносалон – един филм, обяснение в любов към киното, но и сериозен анализ на реалността на психичните заболявания. Филмът е в събота вечер, 24 март, от 19:15 часа.

Програмата продължава до 2 април, като за фестивала тепърва ще пристигат множество гости. В неделя, 25 март, предстои прожекцията на „Добрият шофьор“ – българско-финландско заглавие, като за среща с пловдивчани специално пристига Малин Кръстев.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина