АктуалноИзбориНовини

Ицо Хазарта: Очаква ни маратон! Няма да е само спринт

„Очаква ни маратон. Няма да се разминем само със спринт. Това, с което сме се захванали с моите колеги няма бързо решение. Трябва много работа и време. Затова искаме вашата подкрепа. Присъствието ви тук ме ми дава увереност, че вървим в правилна посока“. Това обяви на среща със симпатизанти на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България в Пловдив рап певецът Христо Петров, известен също като Ицо Хазарта. Самият Петров води листата на коалицията в 25-и МИР в София, а в четвъртък бе в града под тепетата, за да подкрепи кандидатите от Пловдив и областта.

Той се срещна и разговаря с граждани пред павилиона на коалицията на площада, а след това се разходи по Главната и Капана в компанията на водачите на пловдивската листа Никола Минчев и Йордан Иванов.

Ицо Хазарта посети някои от знаковите места в квартала на творческите индустрии. В Котка и Мишка клиенти на заведението настояха за почерпят с бира Христо Петров. Той любезно отказа и подчерта, че от 11 години е пълен въздържател.

Особено вълнуваща бе срещата на Ицо Хазарта със симпатизанти на партията в бар Куатро, където близо два часа заедно с Никола Минчев отговаряха на въпросите на предимно младежката аудитория.

„За година и половина видях, че обидите и епитети не променят мнението на хората, които са решили да гласуват за нашите опоненти. Аз не обиждам хората. Ако съм го правил в миналото, дори да е било заслужено, то не е имало ефект. Научих се да слушам и разбирам тези, които са срещу нас. Критиката е движеща сила, не го приемам лично. Възприел съм, че у един човек дори само два процента да е положителното, аз трябва да се хвана за тях. Конфронтацията не може да е движеща сила. Трябва да търсим и намираме положителното“, сподели Петров.

„Не съжалявам, че влязох в политиката, защото чрез нея аз мога да осъществя идеята да помагам на децата. Готов е закон, който ще позволява на осиновените деца да имат правото да знаят биологичните си родители. Сега те нямат право на това и са се получавали абсурдни ситуации, дори кръвосмешения. Нали си представяте как двама души могат да живеят в един квартал, на една улица, да дружат, да се харесват и да не знаят това. По този закон работихме много хора, с много неправителствени организации. Искам да отбележа работата с Национална мрежа за децата, в която има над 100 организации, откъдето дойдоха много предложения и готови решения. Едно от първите неща в новото Народно събрание е да придвижа приемането на този закон. В предишния Парламент не остана време, тъй като незнайно защо фокусите бяха изместени на съвсем други теми.

Другата ми голяма кауза са детските къщички. Не обичам думата, която е придобила общественост – дом. Затова аз казвам къщички. Много се радвам, че наетите учители за допълнително обучение вършат страхотна работа и информацията ми е, че децата които посещават уроците поне по литература са вдигнали нивото и успеха си. Това е едно от нещата, които ми носят най-голямо удовлетворение“.

На въпрос дали коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България Обединени, с кой ще направи коалиция и дали това би било възможно с оглед на резултите от последните социологически проучвания, Христо Петров отговори: „Аз не съм специалист по математика и преговори. Но се надявам да спечелим толкова мандати, че да можем да съставим работещо правителство. Знам, че хората са уморени от избори. За година това ще бъде третият вот и вижда обезверяването. Затова на всяка среща моля хората, с които говор да отидат да гласуват. И да не се обезверяват с убеждението, че нещата не зависят от тях.

Опитвам се да ги убедя, че не всички са маскари. Ето, пред вас сме с Никола Минчев. Ние не сме крадци. Ние не сме откраднали от никой нищо. И наистина в политиката сме водени от амбицията да направим нещо за хората. Защото това е смисълът на политиката – да служи на хората.

Срещата ми тук с вас и въпросите, които ми задавате, говорят, че младите хора не са се капсулирали и се интересуват от бъдещето на България и своето бъдеще в нея. Това ми дава увереност да продължа. И пак казвам, че пътят по който сме поели няма да е спринт, колкото и да ми се иска. Той ще е маратон. Ако сме заедно, ще успеем“.

В заключение Никола Минчев покани пловдивчани в неделя на площада, където от 14 часа Христо Петров и симпатизанти ще направят флашмоб.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Браво! Браво на Ицо Хазарта! Работил е по закон за кръвосмешенията. Ние също се нуждаем от такъв закон в Иран и го каня да дойде там ,ще го направим кмет на някое село , за да ги вкара там в правия път . Не да се ибът кой кого и къде фане като сега . После що жените на Шаха били мустакати…..ми не е имало тогава такъв отговорен политик. Само да си смени фамилията ,че Ал Хазарди не става в нашия правобитно-общинен строй. Гротескно е , както Мухамед казва в сура VI ….и дърветата и камъните проговарят – Мюзулманино , зад мен се крие покерджия ела и го обеси на кран…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина