АктуалноГрадътКриминалеНовини

Арестуваха пожарникар, шофирал след употреба на алкохол

Минути след 8 часа днес на тел. 112 постъпила информация, че в района на КЦМ на пътя между Пловдив и Асеновград, криволичещ лек автомобил се блъснал в мантинела и продължил по пътя си. Служители на РУ-Асеновград незабавно предприели проверка на сигнала. От справка в информационните масиви по посочения регистрационен номер е установен собственикът на колата, а тя е открита паркирана пред адреса му квартал „Долни Воден“. При огледа са забелязани пресни следи от претърпяно пътно произшествие.

Мъжът, на 41 години, е заварен в дома си във видимо нетрезво състояние. Изяснено е, че той е служител на РДПБЗН – Пловдив, който същия ден не е бил на работа. Първоначално заявил, че друг е управлявал автомобила при настъпилата катастрофа с леки материални щети тази сутрин. Това твърдение бързо е опровергано от проведените оперативни действия за установяване на реалните обстоятелства.

След тест с техническо средство – дрегер, е отчетена концентрация на алкохол в издишания въздух над допустимата норма. Служителят е задържан по ЗМВР за срок до 24 часа.

Веднага е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура –Пловдив за престъпление по чл. 343б ал. 1 от НК.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина