Аграрният университет откри учебната година

Градът Новини

Двама заместник-министри уважиха откриването на учебната година в Аграрния университет днес. Преподаватели и студенти си пожелаха успех в извънредната ситуация с коронавирус.

На събитието присъства кметът Здравко Димитров, който  подчерта, че Аграрният университет е все по-иновативен, развива нови специалности, модернизира базата си и привлича все повече студенти от цял свят. По думите му земеделието е традиционен отрасъл в Пловдив, но през последните години все повече се засилва  връзката между производството и науката и за това заслуга има и вуза.

Ректорът проф. Христина Янчева направи обръщение към студентите и специално към първокурсниците, а на церемонията присъстваха също Карина Ангелиева – зам.-министър на образованието и науката, доц. Янко Иванов – зам.-министър на земеделието, храните и горите, районни кметове, ректори на други пловдивски висши учебни заведения. Незнайно защо на церемонията присъства и Генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.