КултураНовини

Тази вечер е официалното откриване на фестивала „Празници на Стария град“

Тази вечер от 19 часа, на Античен театър, ще се проведе тържественият спектакъл „Българийо, аз всичко тебе дадох!”. Днешният концертът е по случай 170 години от рождението на Иван Вазов и поставя началото на традиционния за Пловдив фестивал „Празници на Стария град“. Събитието е със специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част и други.

Местата за публика са ограничени, а входът свободен! Пловдивчани и гостите на града могат да получат своята покана в един от туристическите информационни центрове до 18:00 ч., на следните адреси:

ул. „Райко Даскалов“ № 1 (пл. „Римски стадион“)

ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 (Стария град).

В случай, че някой е пропуснал възможността да се снабди с покана за събитието, може да се присъедини към вълнуващото откриване, което ще бъде излъчвано пряко от Античен театър на екран, на площад „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив, от 19:00 ч.

Тазгодишното издание на „Празници на Стария град“ ще се проведе под мотото „ОТНОВО ЗАЕДНО”, в периода от 14 – 20 септември. Програмата на фестивала е наситена с концерти, изложби, театър, кино и разнообразни събития на открито.

Всички събития в рамките на Празници на Стария град 2020 ще се реализират при строго спазване на епидемиологичните мерки в страната и са с вход свободен.

Пълната програма на фестивала може да проследите на www.oldplovdiv.bg/news/487, както и на фейсбук страницата на ОИ „Старинен Пловдив” – Plovdiv Old town /official/.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина