ГрадътКриминалеНовиниТемида

26-годишен заплаши с моторна резачка полицаи в Куртово Конаре

Бърза полицейска намеса се наложила в събота вечер по сигнал за междусъседско сбиване в село Куртово Конаре, съобщиха от МВР. Мъж е бил задържан за агресия и съпротива на униформени служители на реда.

Около 22.40 ч. екипи на РУ-Стамболийски и пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ предприели действия за прекратяване на физическата саморазправа между две групи местни жители. Според предварителната информация конфликтът възникнал след отправена забележка за силна музика, а при разрастването му и двете страни започнали да се замерят взаимно с твърди предмети.

В резултат на незабавната и професионална реакция на служителите, ситуацията е овладяна, без да има сериозно пострадали, съобщават от полицията. Наложило се да бъдат произведени предупредителни изстрели със стоп-патрони в безопасна посока, за да се възпре заплашителното поведение на участник в сбиването, който се насочил с работеща моторна резачка за дърва към униформените и други присъстващи. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

От прокуратурата съобщиха на свой ред, че агресорът е на 26г. и вече е обвиняем в това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

По делото е установено, че между две групи жители на село Куртово Конаре възникнал спор по повод пусната висока музика. На мястото се събрали между 30 и 40 жители на селото. Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил Б.И. На място пристигналите полицейски служители, които застанали между двете групи, и се опитали да потушат скандала. През това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им обидни и заканителни изрази. Независимо от отправените неколкократно  разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив – приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха изстрели със стоп патрони. Едва на втория път Б.И. спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира и е бил задържан по реда на Закона за МВР.   

Обвиняемият Б.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина