ГрадътКултураНовини

Филмът за Рангел Вълчанов „Рангел завинаги“ на „Златен ритон” днес

Куп интересни заглавия предлага днешната програма на фестивала „Златен ритон”. Публиката може да види в Лъки Дом на киното пет  документални ленти.Прожекциите са с вход свободен и днес те са:

 „Отвъд скока“ на Валентина Фиданова-Коларова показва в едър план великата атлетка Йорданка Благоева. Оказва се, че тя е не само знаков спортист, а и широко скроен човек.

„Следващото поколение“ на Ния Александрова и Айелет Хелер представя неочаквано интимен ракурс към спасяването на българските евреи през Втората световна война. Вълнуващ разказ за благородството, отношението на младите и търсенето на корените.

„Непобеденият генерал – Владимир Вазов“ на Татяна Пандурска разказва за генерал Вазов, героят от битката при Дойран по време на Първата световна война. Брат на Иван Вазов, той е не само умел пълководец, а и един от най-успешните кметове на София (1926 – 1932).

„Тайният живот на Вера“ на Тонислав Христов тръгна от Сънданс и Берлин и обикаля световните фестивали с историята на младата финландка Вера. Тя е и потисната, и витална. Магичен разказ за алкохолизма, семейните връзки, ролевите игри (LARP), които са и психотерапия, и забава.

„Рангел завинаги“ на Коста Биков е фокусиран върху уникалната фигура и колоритното кино на Рангел Вълчанов (12 октомври 1928 – 30 септември 2013). Двадесет и една години след наградата „Златен ритон“ за „Пътешествие между два филма“ Коста Биков се връща към българската гордост Рангел с неговите филми, лакърдии, книги…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина